21 Ağustos 2012

İnsanlar yaşadıkça vatan sağ olur..

3 gün önce  Diyarbakır'da öldürülen 2 askerin memleketlerindeki mezarlıklarında anne babaları dua okurken, aynı saatlerde  2 gün önce  Mardin'de mayın patlaması sonucu ölen asker için tören yapılıyor ve cenaze namazı kılınıyordu.Yine tam o saatlerde dün Antep'de  teröristlerce öldürülen sivillerin cenazeleri morgdan memleketlerine gönderilmek için  alınırken, bu gün  Şırnak'da ölen askerlerin cesetleri ambulansla  hastahaneye gidiyordu...

Hepsi aynı zamanlarda oluyordu...

Yarın ne olacak şimdi ona bakalım:  2 gün önce  Mardin'de  ölen askerin bu defa  mezarında dua edilirken, o saatlerde dün Antep'te ölenler için de tören yapılacak ve cenaze namazları kılınacak. Yine aynı anlarda  bu gün  Şırnak'da ölenler morgdan memleketlerine gönderilirken,  bilmem nerede PKK tarafından öldürülenler ambulansla hastahane morguna gelecek.

Yarından sonra yeni saldırılarla ölenler o değişmez  sıraya  baştan girecekler: ambülans, hastahane, morg, memlekete gönderme, askeri tören, cenaze namazı, defin, dualar.

Sonra onunla ilgili bir bilgiyi tv de kimse göremeyecek

Sonra şehitlerin  resmi işlemleri tamamlanacak, başvuru durumunda varsa eşine, yakınlarına  şehit aylığı, çocuğuna burs bağlanacak.

O  mezarın başında da zaten tören esnasında varken de gerçekliği olmayan kalabalıklardan kimse kalmayacak..

Mevsimler geçecek, yıllar geçecek ..

Mezarının üstüne karlar, yağmurlar yağacak, güneş açacak..

O bilmeyecek..

Herkes para, pul, şöhret peşinde koşacak, çocuğunun eğitim, düğün vb telaşına düşecek

Onu ise adını, nasıl öldüğünü kimse hatırlamayacak, 3-5 yakını dışında.

O mezar orada öyle kalacak..O hiç kalkamayacak..O hiç kimseyi  suçlayamayacak..

PKK lılar ölenleri için ne yapıyordur acaba? Sanırım onların defin ritüelleri farklı...Ama sonları aynı! Orada yatanlar da kalkamayacaklar..Onlar da kendilerine "öl, öldür" diyenleri suçlayamayacaklar..

Herkes karşı tarafın  ölmesi gerektiğini söylüyor.. O birileri onların yeryüzü çıkarları için istatistiki bilgilerden ibaret.

Bu arada son olarak tüm bu ritüeller içinde mutlaka söylenmesi gereken bir söz var.O söz ölenin yakınları tarafından söylenmeden herşey tamamlanmış sayılmıyor.

Zaten cenazedeki askeri yetkililer kadar,  tv başında gözü yaşlı izleyiciler de o sözü duymak için bekliyor.

Ölen için artık hiç bir anlam ifade etmeyen  bir  söz: "vatan sağ olsun!"

Duyan çoğunluk rahatlayıp  işine dönüyor..


O mezarında  kalıyor..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder