30 Ağustos 2012

Hep aynı cenaze..


Bu genç savaşta  niye öldü?

Vatanı için! Peki uğrunda öldüğü vatanın tanımı ne? Anlamı ne? Onun artık bu soruya yanıt verecek varlığı bu alemde yok.Tıpkı varlığının aslında başkalarına göre boş bir akis olduğu, yaşarken de olmadığı gibi

Misak-ı Milli sınırları içersinde  yazın ortasını yaşadığımız  şu günlerde tatilini yaparak gelenler olduğu gibi, hala tatilde olanlar ve tatilini planlayanlar da var.

Ama ah bir de tatildeyken  şu televizyondaki şehit haberleri, bombalama eylemleri olmasa..Neyse, dünyanın hangi ülkesinde yok ki..

Haberlere bakarken birden dikkatimi çekiyor, neden haberlerde gördüğüm o acılı evlerde fotoğrafı omuzlarda taşınanlarla ve geride kalan yakınlarıyla bu aziz vatanın sahillerinde hiç karşılaşmıyorum. Sahilleri baştan sona parsellemiş otellerin lobisinde,odasında, önündeki halka açık kumunda, lokantalarında, kafelerinde, barlarında  o insanları neden hiç göremiyorum?

O şehit olarak bir taraftan, diğeri  gerilla olarak diğer taraftan, vatanı uğruna öldüğü söyleyen gençler , bu vatan topraklarından denize girmediler ki..Kumunda uzanamadılar,denize havuza bakan lokantasında yemek yemediler ki..Uğruna öldükleri topraklarda yaşamadılar ki zaten.

Onlara verilen rol,bu topraklar için ölmekti yeri gelince; ama kumunda güneşinde denizinde yaşamak değil..

Ve ne garip bir tesadüftür ki, bu kıyılardan denize girenlerin, bu otellerde yatağa girenlerin, bu ormanda trekking yapanların evine  hiç cenaze gelmiyor...Çok ilginç bir tesadüf, hiç kameralar şehit haberlerini bahçeli bir villada, lüks bir dairede, nezih bir muhitte, yüksek orta sınıfın yaşadığı bir apartmanda,  güzel koltuklar üzerinde oturan ailelerin evinde vermiyor.. Garip..

Yanılıyor olabilir miyim;sanki her gün aynı eve cenaze geliyor..
Sanki hep aynı anne-babanın oğlu, aynı kadının kocası, aynı çocuğun babası ölüyor...

Acaba kanallar  masraf olmasın diye şehitlerin ismini değiştirip değiştirip,dublaj yapıp hep aynı görüntüleri mi veriyor?

Acaba aynı olan şey ne ?

Aynı olanı sınıf bilinciyle bakmazsak görebilir miyiz.

Sakın siz de dün Yozgattan Mehmet, Hakkari'den Ali, bu gün Kayseri'den Rıza, Urfa'dan Baran, Muş'dan Hejar diyerek "farklı farklı cenazeler"  görenlerden misiniz?

Görmüyor muyuz, her gün aynı eve cenaze geliyor !

Bu neyin kavgası?

BDP'ye göre Kürt milletinin, AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye göre Türk milletinin kavgası.

Sınıf bilinciyle bakanlara göre ise yanıt, haberlerdeki görüntülerde.

Hep aynı eve cenaze geliyorsa, millet bunun neresinde ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder